Önskän elämää

Lapsi on terve kun se leikkii

Kaiken painonhallinta- ja tölttiahdistuksen keskellä on välillä hyvä palata asian ytimeen eli hauskanpitoon – sen takiahan me lopulta hevosten kanssa puuhataan, eikös juu? Tai ainakin jos näin ei ole niin on ehkä hyvä syventyä hetkeksi miettimään että miksi sitten. Viime vuoden kesäharjoittelijamme Hanna kävi meitä taas moikkaamassa tallilla eilen ja otti Önskän leikkimään kentälle, kuten on aiemminkin tehnyt. En usko että kellään muulla tallin hevosista siihen intressit pitemmän päälle riittäisivätkään – nehän ovat true-työhevosia, ja niitä kiinnostaa asiakastöitten päälle lähinnä harrastaa seuraavia aktiviteetteja: syöminen, kaverien kanssa rapsuttelu, koomainen lepäily. Önön elämä sen sijaan eroaa ratkaisevasti laumakavereidensa meiningistä: koska sen ei tarvitse miettiä miten kenenkin asiakkaan kanssa ollaan vaan ratsastaja on aina sama, niin uteliaisuutta ja loputonta mielenkiintoa riittää kaikenlaiseen epäolennaiseenkin puuhailuun. Niinpä mentiin kentälle hiukan tihkusateisena iltapäivänä tavoitteena katsoa, muistaako tamma vielä pressun yli kävelyt ja eurolavan päälle kiipeilyt joita on joskus lähes vuosi sitten viimeksi tehty. No, muisti se. Mutta me Hannan kanssa ei muistettu, että kannattaisi oikeasti jättää ne palkinnot (leipäpalat) pois taskusta ja katsoa että tekeekö se mitään ilman niitä. Nythän Möttönen siis seuraili Hannaa ympäri kenttää, eurolavan päälle, sekä huikean 20 cm korkean esteen yli kaula pitkällään ainoana motivaattorinaan mahdollinen suupieleen tuikattu leivänmuru.  

Hanna: ”Tsiigatkaa, tää tottelee!”
Önö: ”Anteeksi mut missä leipä?”

Uutena tehtävänä kentälle tuotu autonrengas ei sen sijaan oikein idealtaan avautunut – tai siis Önppä fiksuna tyttönä päätteli että leipä mitä todennäköisimmin tulee nopeiten kun kiertää nopeasti väistäen renkaan ympäri Hannan viereen. Ei tullut, siispä pettynyt tamma kurtisteli kulmiaan tälle typerälle tehtävälle.  Ei kiusattu sitten enempää, tehtiin helpot hommat vielä kerran ja kaikilla hyvä mieli. Niin, ja estehevosta siitä ei kyllä ihan vielä saa: siitä huolimatta että talvella 2015 Önkkä on todistetusti hypännyt irtona about metrin korkuisen aidan yli (tarhasta laumaan jossa se ei silloin vielä elellyt..) niin ihmisen läsnä ollessa samaa pomppua ei ole havaittavissa (ks. video). No, ei tässä esteradoille olla tähtäämässäkään. Eikä minnekään muuallekaan ainakaan ennen kuin ponkin olemus alkaa mahdollistaa jalkojen mahan alle viennin. Leikkituokion päätteeksi tein itse poniliinin kanssa ihan perinteisiä juttuja kentällä, seuraamista ja pysähtymisiä, ja onhan se nyt sydäntä lämmittävää kuinka tarkkaan se seuraa kaikkea mitä teen ja keskittyy minuun.. Elämäni hevonen. (Piru miten hyvin se muuten myös tekee väistöjä silloin kun en ole satulassa).

Mahan jalkojen alle viennistä eli siis painosta puheen ollen, sain opiskeluaikaiselta kaveriltani vinkin Better Choicen yrttituotteista. Niitäpä sitten yösydännä tutkimaan ja sieltähän löytyi jälleenmyyjistä serkkunikin Lehtoharjun tilalta, johon oitis yhteyttä. Nyt on sitten tilauksessa detox-kuuria tammuskalle, jospa saataisiin loputonta talviuntaan nukkuva aineenvaihdunta näillä käyntiin. Luvassa siis neuroottista postilaatikolla ravaamista, toivottavasti saadaan tuotteet pian ja päästään kokeilemaan! Olen yleensä hyvin nihkeä tekemään mitään kokeiluja hevosten ruokavalioon, mutta tähän suuntaan (=yksinkertaistetaan entisestään) se on minulle helpompaa, joten mikä ettei! Ja jos tämä tekee minusta kukkiksen niin so be it – mieluummin olen kukkis jolla on lihava islanninhevonen, kuin lihavan islanninhevosen omistaja joka ei ole yrittänyt kaikkeaan saada hevosensa läskejä liikkeelle. Tässä on kuitenkin perinteisellä metodilla (liikunnan lisäys ja ruokinnan vähentäminen) yritetty mennä jo aika kauan. Laitellaan tänne informatsioonia projektin etenemisestä jahka sörsselssönit saapuvat Sotkamoon ja aloittavat kulkeutumisensa Önskän elimistöön. Hyvää viikonloppua ja muistakaa ratsastaa – ja se possupassikin aina ilon kautta! 😀

(Voiaaks mennä maastoon?)

Piditkö tästä postauksesta?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä
Viimeisimmät artikkelit

Kainuun Vaellustalli Oy
Riekinrannantie 6 B,
88600 Sotkamo

Copyright © 2020 Kainuun Vaellustalli- All Rights Reserved. Layout by ARRdesigns.