Önskän elämää

Slowfeedingistä overeatingiin ja kevättä kohti

Hei me lomaillaan!

Hyvää uutta vuotta jengi! Marraskuussa viimeksi kirjoittaessani oli meiltä lumet kokonaan hävinneet – nou hätä, nyt sitä nimittäin on, ja pakkasta vielä enemmän. Uudesta vuodesta alkoi useamman päivän (huom. onneksi ei viikkokausien) pakkasjakso, jossa lämpötila kiri -18 asteesta lopulta tämän päivän -36 asteeseen, joten hevosten uudenvuoden rakettihermoloman (1.-2.1.) jälkeen ei olla päästy tekemään a) yhtään b) mitään.  Tätä kirjoittaessani on kuitenkin mittari jo alkanut nousemaan, joten huomiselle olisi luvassa jo ihan normihommia. Önskä tosin aloittaa työnsä ilman asiakasvetovastuuta ihan vain minun kanssani ensin, sen verran vatipäistä on alkanut olemaan meininki rouvalla tarhassa ja pihatossa. Suurin osa asiakashevosista on ottanut pakkoloman kiitoksella vastaan ja ihan puhtaasti syömisen kannalta, paalista kun piti tilapäisesti poistaa slowfeeding-verkko, koska sen jäätyminen aiheutti hyvin nopeasti no-eating-ilmiön. Ja ei se issikkakaan noita kelejä ilman heinää kestä.  Myös Önö on viihtynyt vapaata paalia repimässä oikein hyvin (silloin kun ei ole säpsyillyt pihattohallissa), sillä seurauksella että rouva on muutamassa päivässä lihonut ehkä sellaiset rapiat 50 kiloa. Myös laumahierarkiassa on tapahtunut loppuvuoden aikana jotain – olen nimittäin pannut merkille että tammuskaa ei enää kovin usein kukaan paalilta pois hätyytä. Joskus kyllä, mutta ei tarpeeksi useasti siihen nähden jos Öö olisi edelleen toisiksi alimpana järjestyksessä. Se on siis noussut siellä, valitettavasti. En keksi muuta syytä kuin sen, että se on niin söpö ettei sitä kukaan halua kurmoottaa, vaikeahan minunkin on sille pahasti sanoa. (Toinen syy voi toki olla Önön vakiintunut paikka ykkösenä töissä ja sen tuoma arvostus muiden hevosten silmissä, mutta pidetään joo se söpöys, se on suloisempi selitys.)

Päästiin kansikuvatytöiksi 🙂

Ennen uutta vuotta ja pakkasten alkua ehdittiinkin tehdä ihan aktiivisesti jonoduuneja– joulunaika oli KooVeen asiakastoiminnassa mukavan vilkasta, ja uutuutena tehtiin nyt myös reissujen päätteeksi pieniä evästarjoiluja tallin pihapiiriin remontoidulla kodalla.  Önkkäkin kävi kotaan ulkopuolelta lähemmin tutustumassa ja totesi että ei tuo tulenloimu ole poka mikhän. Isoja metsäpeuroja ollaan myös nähty töissä ollessa lähes joka päivä eikä niidenkään tapaamisesta enää edes syke nouse, vaikka tyyppejä on vilissyt kankailla kymmenittäinkin (tallin lähipellolla oli muuten eilen sadan yksilön lauma ja siitä olisin kyllä ihan kiitollinen jos sellaiseen määrään ei koskaan ratsailla törmättäisi). Eli tuli jees, peurat jees. Valitettavasti edelleen kuitenkin lumen tippuminen puusta aiheuttaa ratsulleni rytmihäiriöitä, mutta no, hei, tammat on tammoja.

Kotaan (ja Olgan mehtäsuksisaappaaseen) tutustumassa.

Joka tapauksessa, innolla kevääseen. Vaikka kovasti odottamamme (tai no minun odottamani, Önpästä en tiedä) Soile Lappalaisen koulutunnit joulukuun alussa peruuntuivatkin keliongelmien takia en jäänyt sitä hirveästi suremaan, sillä tämä vuosi on tuova tullessaan monenlaista mahtavaa: Sanna Mattila-Rautiaisen istuntatunteja, ehkä toki Soileakin jos järjestyisi uudestaan, ja tietenkin Outi Aihkisalon askellajiopetusta, joita jo kaksi päivää tälle kevätkaudelle on sovittukin. Oulussa päin tapahtuu jänniä mitä tulee pohjoisen alueen issikkaporukoiden järjestäytymiseen ja kisojakin on luvassa. Tällä omalla harrastamisella jaksaa sitten puurtaa sitä tärkeintä eli perustyötä tallin pyörityksen merkeissä, toki setti on sikäli sekava, että siinä kun moni haluaa työn ja harrastusten pysyvän erillään niin usein meillä hevosalan yrittäjillä ne nivoutuvat saumattomasti yhteen.. Sormet, liikavarpaat ja kaviot ristiin että tämän vuoden superpakkaset olisivatkin nyt tässä – kohti aurinkoisia helmikuun hankia ihmiset, ja tölttiä, tölttiä!

Ihanaa uutta vuotta kaikille!

Piditkö tästä postauksesta?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä
Viimeisimmät artikkelit

Kainuun Vaellustalli Oy
Riekinrannantie 6 B,
88600 Sotkamo

Copyright © 2020 Kainuun Vaellustalli- All Rights Reserved. Layout by ARRdesigns.