Yrittäjän
esittely

Olen kymenlaaksosta kotoisin oleva, vuosikymmen sitten sotkamolaistunut islanninhevostalliyrittäjä ja FEIF1-tason ratsastuksenohjaaja. Hevosia harrastin tokaluokkalaisesta yläasteelle asti, jonka jälkeen maailma vei muualle ja takaisin satulaan palasin vasta aikuisiällä. Tuolloin lajini oli kouluratsastus, mutta oman puoliveriruuna Larin kanssa ehdin puuhastella vähän myös lännenratsastuksen parissa ennen ”Iso Valkeen” siirtymistä sateenkaarisillalle. Viimeiset kymmenisen vuotta olen touhunnut pääsääntöisesti issikoiden kanssa. 

Vuonna 2012 tulin työssäoppimaan Kainuun Vaellustallille liittyen silloisiin hevosmatkailupainotteisiin luonto-ohjaajaopintoihini ja sille tielle sitten jäin: talliosakeyhtiön toiminnalle etsittiin uutta pyörittäjää ja kaupat tehtiin kesällä 2013. Ennen Sotkamoon muuttoa tein uraa Helsingissä tv- ja elokuvatuotantojen parissa, josta on ollut yllättävän paljon hyötyä hevosyrittäjyydessä. Nuo vuodet opettivat paljon asioiden organisoinnista sekä ihmisten kanssa toimimisesta. Ensimmäisinä vuosinani KV:lla keskityin puhtaasti maastoretkitoiminnan kehittämiseen, mutta islanninhevosiin liittyvän kouluttautumisen myötä myös kenttätunnit tulivat ohjelmistoon ja opettaminen onkin nykyisin suuri intohimoni.

Opettajana tavoitteenani on aikaansaada innostuneita ja motivoituneita ratsukoita ko. ratsastajan tavoitteet yksilöllisesti huomioiden sekä hevosen hyvinvointi edellä syventää ratsastajan ymmärrystä issikan eri ”vaihteista” ja erityisluonteesta ratsuna. Erityisen kiinnostunut olen hevosen terveellisestä ja kestävästä liikkumistavasta ja sitä edistävästä ratsastuksesta. Punainen lanka kaikessa ammatillisessa tekemisessäni on islanninhevosymmärryksen lisääminen ja askellajiratsastuksen edistäminen etenkin täällä pohjoisemmassa Suomessa.

Vapaa-aikani (jos sitä sattuu olemaan) vietän puolisoni sekä bengalikissojeni kanssa kotona. Myös Önskän elämää -blogin kirjoittaminen kuuluu harrastuksiini, kuten myös askellajien treenailu blogin aiheen eli Önö-tamman kanssa. 

Koulutus

Suomen Islanninhevosyhdistyksen ohjaajakoulutus, FEIF1-ratsastuksenohjaajalisenssi 2021: 

  • jalostuksen peruskurssi, 2014
  • islanninhevosen peruskurssi, 2015
  • askellajiratsastuksen perusteet sekä askellajit ja tahti, 2016
  • ohjaaja 1, 2017
  • tuomarisihteerikurssi/kilpailutoiminnan perusteet, 2018
  • ohjaaja 2, 2018
  • ohjaaja 3, 2019
  • paikalliskerhotuomarikoulutus, 2019-2021 

Hevostalouden pt, SRL-hevosharrasteohjaaja (islanninhevoserikoistuminen sisältäen askellajinäytön), Ylä-Savon ammattiopisto 2015

Luonto- ja ympäristöalan pt, luonto-ohjaaja, Kainuun ammattiopisto 2012

FM, Turun Yliopisto mediatutkimus 2013

Lisäksi audiovisuaalisen alan opintoja Suomessa ja Yhdysvalloissa 

Ota yhteyttä

Kuluvan kuukauden ajankohtaiset tiedotteet (mm. retkiaikatauluista) löydät aina tallin Facebook-sivuilta ylimmäisestä päivityksestä: facebook.com/kainuunvaellustalli

Kainuun Vaellustalli Oy
Riekinrannantie 6 B, 88600 Sotkamo 

+358 400 913 215 / Olga Pohjola
info@kainuunvaellustalli.fi

Hotmailin käyttäjät huomio: jos vastausmeiliä ei ala kuulua, niin tsekkaathan roskapostikansiosi.

Mikäli tallin puhelimeen ei vastata niin odota rauhassa, soitan aina takaisin heti kun mahdollista.

Kainuun Vaellustalli Oy
Riekinrannantie 6 B,
88600 Sotkamo

Copyright © 2020 Kainuun Vaellustalli- All Rights Reserved. Layout by ARRdesigns.